Om mig och min blogg

Annkriistian_hundar1

Följ oss på Instagram under namnet ”Akohundarna”.Där uppdateras det med bilder lite flitigare nu när tiden/intresset inte riktigt finns för att blogga

-Hundarna är en av mina fritidssysselsättningar och då jag inte är någon riktig tävlingsmänniska (och har aldrig varit) så det är viktigt för mig att behålla glädjen och prestigelösheten i det vi gör.Men utan att nöja oss med sämre kvalitet på slutresultatet.

Jag som skriver denna blogg kallas AK.Bor ute i en skärgårdskommun tillsammans med min man,våra två barn och ett gäng hundar och katter.När det kommer till hundarna så är det numera vallning som gäller för hela slanten,men har tidigare tränat/tävlat lydnad på hög nivå och även enheldel i bruksets olika grenar.

Min eget hundtränande började för ca 25år sedan när jag gick valpkurs med familjens bernersennen på den lokala brukshundklubben.Sedan dess har jag hunnit med både flera hundar och olika grenar inom hunderiet.Men ett av dom stora kliven av kunskap och hunderfarenhet fick jag när jag utbildade mig till hundsdressör på Dressörskolan i Sollefteå-statens gamla hundskola.Utbildades alltså ,inte bara under helgkurser,utan på heltid under nästan ett års tid i hur man tränar tjänstehundar att fungera i diverse miljöer och med varierande arbetsuppgifter.Under mitt år hade jag ansvar för träningen av tex ledarhundar, skyddshundar,spår-och sökhundar och preparatsökande hundar.Hade lärare som;Kicki Ström, Micke Pounu,Alf Jannesson,mentalkunskap med bland annat Barbro Börjesson,etologi för Erik Wilsson,klickerträning för Neal Wallis.Detta år gav mig mycket nya kunskaper och erfarenheter.

 

  • Djurvårdare-Jobbat med djursjukvård både hos staten och på privatklinik.
  • Hunddressör på Dressörskolan i Sollefteå-statens gamla hundskola.En 1-åriga utbildningen på heltid där vi först tränade skolhundarna(ledarhundar,spår-,sök-,skyddshundar,preparatsökande hundar)som vi tilldelats från 7-16 och sen tränade/tävlade våra egna hundar på fritiden.
  • Gått hundetologiutbildning på Hundcampus 2004 (Lars Fält) på sammanlagt 6 helgblock.
  • Innehar jägarexamen sedan tidigare utbildning inom viltvård och mitt intresse för apporterande fågelhundar.
  • Hade tidigare hundar av raserna schäfer och malinois och tränade dem mot bland annat svensskyddet och allt vad det innebär.Men efter att ha sålt några av dessa hundar till polisen (mkt pga byte av arbete och att tiden inte räckte till för den typen av hund) gick mitt intresse över till Border collien då mitt intresse för lydnaden helt tog över från brukset.
  • Tränat och tävlat flera hundar i elitklass lydnad.Kvalat hundar till lydnads SM.Har även tävlat hundar med fina resultat på rankingtävlingtävlingar för landslaget i lydnad trots att jag inte är nån riktig tävlingsmänniska.. .
  • Försöker även hålla mig ständigt uppdaterad inom hundens lärande i olika former genom att själv söka upp ny information.Men framförallt genom att träna mina egna hundar och stötta andra i deras träning.

3 reaktioner på ”Om mig och min blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s